المقادير
• سمكة واحدة 2 كجم تقريبا
• 2 حزمة كزبرة خضراء
• 3 ملاعق كبيرة طحينة
• 3 ملاعق كبيرة مستردة
• 2 حبة فلفل أخضر حار
• 8 فصوص ثوم
• 1 ملعقة كبيرة خل
• ملعقة صغيرة فلفل أسود ناعم
• 1 ملعقة صغيرة كمون ناعم
• 2 ملعقة كبيرة زيت
• 1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
• ملح
طريقة الطبخ
اهرسي نصف كمية الثوم هرسا ناعما مع ملح وفلفل أسود وكمون .
تبلي السمكة بخليط الثوم .
ضعي السمكة في صينية مدهونة بالزيت وادخليها الفرن لمدة نصف ساعة .
افرمي الكزبرة فرما ناعما .
اهرسي بقية الثوم , وقطعي الفلفل الحار إلي حلقات صغيرة .
ضعي الزيت في مقلاة وارفعيها علي النار , ثم ضعي فيها الكزبرة الخضراء , والثوم والفلفل الحار , ثم ارفعيها من علي النار بعد قليها .
خففي الطحينة بالخل , وقليل من الماء ثم أضيفي المستردة والملح والفلفل , واخلطيهم جيدا .
أضيفي خليط الكزبرة والثوم , والفلفل الحار , وخليط الطحينة والمستردة إلي صينية السمك وادخليها الفرن لمدة نصف ساعة . ثم ضعيها في طبق التقديم .